Vyrobte si doma čistící prostředky!

Když se dělá generální úklid, je zapotřebí doma mít ten nejlepší arsenál prostředků, které nám k němu pomůžou. Najít to pravé není snadné a nejlevnější, tak zkusme použít i potraviny, které každý najdeme ve spíži.
Mnoha nečistotám dáte sbohem pomocí octu. Nejen, že ho využijete při likvidování vodního kamene v pračce, ale pokud jej smícháte s vodou a kapkou esenciálního oleje, musí vyčistit i tvrdé dřevo na podlaze o které se pečuje velmi těžce. Když spojíme ocet a slupky pomeranče, získáme univerzální čistič. A to na cokoliv, koupelny, kuchyně, dokonce i toaletu. V podstatě ocet můžete spojit s aviváží nebo mýdlem a najednou můžete použít dalšího skvělého pomocníka, kterého jste si sami vyrobili.čistící prostředky.jpg
Skvěle Vám poslouží i zubní pasta. Když vydrhnete bílé boty, plastové kryty na telefon, tak nebudete věřit vlastním očím. Hodí se také ženám při akné a mytí rukou po práci na zahradě. Dokonce má schopnost opravit rozbitý display nebo škrábance na lince. Když nepoužíváme prkénko na krájení zeleniny, může nám nůž vytvořit rýhy, zkuste je přetřít zubní pastou a výsledek poznáte do minuty.
Jedlou sodu budete muset mít neustále po ruce. A to nejen na pečení. K zneškodnění vlasů v odpadu, vydrhnutí skla v troubě, spár, či okenních rámů. Také ji využijete k bělení šperků.
Do koupelny také uvítáte jedlou sodu smíchanou s vodkou, tea tree olejem a kapkou esence. Spojení sody a alkoholu vyvolá chemickou reakci, až rozežrání špíny.houby a rukavice.jpg
K provonění místností můžeme louhovat levanduli ve vodě. Po pár hodinách extrakt přelijeme do střičky a máme vůni.  Levandule má zklidňující účinky a doporučuje se ji nastříkat na polštář, než se ukládáte ke spánku. Ráno poznáte, že jste odpočatí a bez stresu.
Všechny hospodyňky uvítají pomoc při úklidu. A pokud můžete použít i potraviny se kterými běžně vaříte nebo pečete, tak je to výhra.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup
Theme: Overlay by Kaira